Pietkadul – Unieke keukentextiel producten met liefde gefabriceerd, ingepakt en verstuurd.


Leuk om te hebben en leuk om te geven.

De producten zijn met de hand gehaakt in België. Lokaal dus want “Local is the new black”. Wij kunnen ook steeds producten op maat maken met b.v. een specifieke kleur of met andere afmetingen. Interesse? Stuur ons een mailtje.


Leuk om te weten

Gemaakt voor 100 % uit katoen. We gebruiken uitsluitend katoengaren gemaakt in de EU met een Oeko-Tex® certificaat, Klasse I. Oeko-tex Standard 100  bevat geen schadelijke stoffen. OEKO-tex is een test- en certificeringssysteem voor textiel. OEKO-tex heeft niet één standaard certificering, maar verschillende productclassificaties in milieuvriendelijkheid en op basis van het gebruik. Hoe dichter het product met de huid in contact komt en hoe gevoeliger de huid, des te strenger de eisen. Als een garen bijvoorbeeld het Oeko-tex keurmerk krijgt met klasse 1 (dit is de allerhoogste klasse), dan mag het garen in contact komen met de gevoeligste huid en dus ook de babyhuid. Verder houdt OEKO-TEX in dat het garen milieuvriendelijk en mensvriendelijk geproduceerd is. Het garen is geverfd met ecologische verf. De medewerkers werkten in goede arbeidsomstandigheden en werden niet blootgesteld aan schadelijke stoffen.


Onze naam

Volgens het Vlaams Woordenboek is een ‘pietje kadul’ een typisch West-Vlaams woord om een lange pannenlap te benoemen, m.n. een lange doek om hete potten en  pannen van het vuur af te nemen.

“Mijn grootmoeder zaliger gebruikte een pietje kadul om de pot met patatten af te gieten. Haar pietje kadul heb ik geërfd en ik gebruik het nog.”

We beslisten dit bijzondere woord – ter consolidatie van het bijzondere West-Vlaamse dialect én omdat al onze producten in West-Vlaanderen worden gemaakt – te gebruiken als merknaam voor onze webshop.

Veel shopplezier gewenst!